In maart 2016 heeft Allnamics deelgenomen aan een onderzoek waarbij de relatie tussen het heien van palen en trillingen in een gebouw als functie van de afstand is onderzocht. Bij dit onderzoek zijn gedurende het heien de rekken en versnellingen in een stalen paal gemeten met het door Allnamics ontwikkelde PDR-systeem voor Pile Driving Analysis.

Met behulp van de Allnamics monitoring en processing software worden de gemeten rekken en versnellingen geanalyseerd en kunnen onder andere de krachten, snelheden en spanningen worden bepaald, die tijdens het heien in de paal optreden. Enkele foto’s van dit onderzoeksproject vind u hieronder. Tijdens het heien werden ook in en aan het gebouw diverse metingen verricht. Zo werden er trillingsmetingen verricht met diverse systemen en werden versnellingen en rekken gemeten op verschillende locaties.

Omdat het gebouw plaats moet maken voor het nieuwe hoofdkantoor van Gebr. Van ’t Hek kon de testpaal extreem dicht bij het gebouw geheid worden.

Naast Allnamics zijn Fides Expertise, TNO, Leiderdorp Instruments en Hektec betrokken geweest bij het onderzoeksproject.

Wilt u meer informatie over PDA metingen of het onderzoeksproject? U kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Foto 1 : Instrumentatie aan de paal vlak voor het hijsen.

 

Foto 2 : Rekmetingen aan het metselwerk zowel buiten als binnen in het gebouw.

 

Foto 3 : Trillingsmetingen aan het gebouw met geofoons en versnellingssensoren.

 

Foto 4 : Trillingsmetingen in het gebouw met geofoons en versnellingssensoren.

 

Foto 5 : Zo dicht mogelijk bij het gebouw heien.

 

Foto 6 : De ingeheide paal met meetapparatuur aan de paal en enkele van de sensoren bevestigd aan het gebouw.

Start typing and press Enter to search

StatRapid device ready in Down Town Utrecht to perform Rapid Load Testing