In mei 2015 heeft Allnamics PDA-metingen uitgevoerd tijdens de installatie van een monopile voor het getijde meetstation The Wash nabij King’s Lynn in Engeland. De PDA-metingen zijn uitgevoerd met het door Allnamics ontwikkelde PDR-systeem.

De locatie van de monopile is in Engelse territoriale wateren op ongeveer 18 km ten Noordwesten van King’s Lynn en ongeveer 12 km Noord-Noordoost van Sutton Bridge. De lengte van de paal is 40,5 m met een diameter van 2 m. Het eerste deel van de installatie is uitgevoerd met een PVE 105M trilblok waarna met een IHC S-500 heihamer de paal op diepte is gebracht.

De metingen zijn uitgevoerd met het draadloze PDR-systeem van Allnamics. Omdat het sensorniveau onder water eindigt, is bij dit project gebruik gemaakt van door Allnamics ontwikkelde onderwater (UW) rek- en versnellingssensoren. Op basis van de uitgevoerde PDA (Pile Driving Analysis) meting is een zogenaamde Signal Matching analyse uitgevoerd ter bepaling van het  paaldraagvermogen. De analyse is uitgevoerd met het door Allnamics ontwikkelde Wave EQuation softwarepakket AllWave-DLT.

Foto 1 : De onderwater rek- en versnellingssensor.

Bent u geïnteresseerd in de PDR en AllWave-DLT software? Download binnenkort de brochure!

U kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen.

 

Start typing and press Enter to search