In februari 2015 heeft Allnamics aan 6 medewerkers van BAM International een praktische cursus gegeven om met het Allnamics PDR-systeem PDA-metingen en dynamische proefbelastingen goed te kunnen uitvoeren.

De cursus begon zoals gebruikelijk bij Allnamics met een goede theoretische onderbouwing. De cursisten gaan daarbij zelf ook aan de slag met afleidingen en formules van de ééndimensionale golftheorie. Dit is voor sommigen even doorbijten, maar na deze theorie weet men wel wat er nou gebeurt in de paal tijdens het heiproces en kan men ook zelf in het veld meetresultaten interpreteren en goede metingen onderscheiden van slechte.

1e dag, de theorie achter de metingen

De 2e dag was een praktische dag. Met dank aan de firma Hektec konden alle cursisten zelf aan de slag om sensoren te monteren en de apparatuur aan te sluiten en te bedienen. Belangrijk voor het ontwikkelen van de eigen vaardigheid. Met de zelf gemonteerde sensoren aan de paal is vervolgens een meting gedaan door de cursisten zelf, met een hydraulisch heiblok op een stalen paal.

Dag 2 : Eerst droog oefenen met de apparatuur en software

 

Dag 2 : Nu naar buiten en een test doen. Op de werf van Gebr. van ’t Hek zijn alle middelen voorhanden.

 

Ja, ja, zelf gaatjes boren en tappen.

Groep 1 : Sensor gemonteerd!

Groep 2 : Zit de sensor goed?

 

Zelf doen. Dan leer je het meeste. Het goed monteren van sensoren is erg belangrijk. Enerzijds moeten de sensoren zeer goed vast zitten en anderzijds moeten de sensoren “spanningsloos” gemonteerd worden. Hoe krijg je dat voor elkaar? Dat leer je bij deze PDA/DLT cursus bij Allnamics.

 

 

 

 

 

Software goed instellen zodat je tijdens het heien meteen de data goed kan bekijken en evalueren.

De 3e en laatste dag was weer op kantoor. Niet alleen de resultaten van de dag ervoor werden besproken, maar ook veel praktijkvoorbeelden van meetresultaten van de vele projecten waarbij Allnamics wereldwijd betrokken is geweest worden dan doorgenomen.

Dag 3 : Terug op kantoor waar de gemeten data wordt besproken en geanalyseerd.

 

Vanzelfsprekend houd het na deze 3e dag niet op. Allnamics is ook na de cursus bereikbaar en beschikbaar voor de cursisten wanneer die begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Ook wordt al het cursusmateriaal in een overzichtelijke cursusmap en digitaal ter beschikking gesteld.

Met de PDR kunnen dynamische metingen worden uitgevoerd om het heiproces te monitoren maar de PDR kan ook worden gebruikt voor statische proefbelastingen (SLT) en snelle paaltesten (Rapid Load Testing, RLT).

Bent u geïnteresseerd in de PDR of een cursus? Neem contact met ons op.

Wil je weten hoe de BAM cursisten het hebben beleeft?  Klik hier voor hun ervaring.

 

Start typing and press Enter to search