In mei 2015 heeft Allnamics de PDA-metingen afgerond die zijn uitgevoerd tijdens de installatie van monopiles voor het Windpark Westermeerwind, op het IJsselmeer tussen Urk en Lemmer. Bij in totaal 5 palen, verspreid over het werk, werden PDA- metingen uitgevoerd met het door Allnamics ontwikkelde PDR-systeem.

Het buitendijkse deel van het Westermeerwind project bestaat uit 48 windmolens van 3 MW. Elke windmolen is in de bodem van het IJsselmeer gefundeerd op een stalen monopile met een diameter van 5 meter en een lengte van 35 à 45 meter. De palen zijn op diepte geheid met een hydraulisch heiblok IHC S-800.

De metingen zijn uitgevoerd met het draadloze PDR-systeem van Allnamics. Voor transport naar Urk zijn de sensoren en sensorkabels op een werf in Vlissingen op de paal gemonteerd. Op de dag van installatie is het PDR-systeem op de paallocatie gemonteerd en aangesloten op de sensoren. Met de meetapparatuur zijn van alle heiklappen relevante gegevens geregistreerd, zoals o.a. de energieafgifte van het heiblok, de drukspanningen in de paal en de dynamische heiweerstand. In dit geval ging de grootste interesse van de opdrachtgever uit naar het aantal heiklappen en de bijbehorende piekspanningen, teneinde te kunnen controleren of het heien geen ontoelaatbare vermoeiingsschade heeft opgeleverd.

Bent u geïnteresseerd in de PDR? Download de brochure. Of neem contact met ons op.

Wilt u meer weten over het project Westermeerwind? Kijk dan op de website www.westermeerwind.nl.

 

Start typing and press Enter to search

StatNamic Load Test on the 2nd Penang Bridge